About

What about Oldies

Oldies Amsterdam is onstaan uit een enorme passie voor handwerk; ruige, stoere, karakteristieke producten met een verhaal.

Onze kussens worden gemaakt van producten die of al een leven hebben gehad of waar even geen bestemming meer voor was (denk hierbij aan mooie design stoffen of kwaliteitsmeubel stoffen). Wij bij Oldies geven deze stoffen weer de juiste bestemming.

In ons atelier maken wij 2 soorten kussens:

Perzische kussens;

Deze kussens zijn geheel gerecycled! De voorkant van het kussen betreft een mooie geleefde Perz en de achterkant die het kussen krijgt in ons atelier zal worden gematched vanuit de collectie designer/meubel stoffen. Ook bij de vulling van de Perzische kussens hebben wij het recycling proces doorgetrokken. De vulling bestaat uit hele fijne schuimvlokken die  normaal gesproken door de kussen fabriek als zijnde afgesneden afval worden weggegooid.

Sierkussens;

Dit zijn de kussens die wij combineren in ons atelier dit zijn meubel / designer stoffen waar een meubelmaker of designer geen producten meer van kan maken. Deze stoffen worden normaliter op de hoop “daar kunnen wij niets meer mee” gegooid maar wij kunnen hier de mooiste kussens van maken en omdat wij deze stoffen persoonlijk inkopen zijn dit ook ten alle tijden kwaliteitsstoffen.

Dit betekend wel dat wij heel divers zijn in ons assortiment, wat maakt dat iedereen een ander kussen heeft van Oldies, mits wij natuurlijk een stof in onze handen krijgen waar meer van is dan kan het zijn dat we meer aantallen hebben van 1 soort.

Kortom wij doen er alles aan om van de stoffen / producten die wij in ons atelier maken de mooiste unieke creaties te maken en dat is ook wat wij veel en graag horen; het is een uniek en een erg origineel concept.

Je vindt onze kussens ook in diverse winkels door heel Nederland.

xoxo

Team Oldies

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: